Nyheter 2005


Ny version av Alibre Design

 

På grund av vissa teknikaliteter så dröjer det tyvärr ytterligare en tid innan version 9.0 dyker upp. Istället släpps en ny version inom kort som istället döpts till 8.2! Tidpunkten för denna begivenhet är tänkt till mitten av maj...

Betan av 8.2 precis har landat och här är lite information vad den innehåller:

 

GRAFIK

 • Stöd för stora sammanställningar (large assembly mode)
 • Möjlighet till tonad bakgrund
 • Bättre kvalitet på kantlinjerna (anti aliasing

RITNINGSLÄGET

 • Kraftigt uppsnabbad öppning av ritningar
 • Möjlighet att ändra och lägga till ritningsdata utan att 3D-modellen öppnas
 • Flera nya symboler
 • Nya vytyper

PART- & SAMMANSTÄLLNING

 • Användaren får bättre kontroll över färgscheman
 • Flera nya sätt att skapa plan
 • Möjlighet att lagra håltyp som standardoperation
 • Materialtabell för densitet etc.

EDM

 • Sök ingående detaljer i sammanställning utan att Filvalvet används

API

 • Mycket nytt på detta område, fler detaljer kommer senare.

Graphicalc AT

Vi börjar med att presentera en ny produkt, GrafiCalc AT! Detta är ett hjälpmedel för alla som sysslar med någon form av produktutveckling och vill korta sina utvecklingstider och minska kostnaderna.

 

Förenklat kan man kalla GrafiCalc AT en grafisk variant av ett kalkylblad. Formel och beräkningar kan ställas upp och kopplas till grafiska element i skissen. Utifrån detta kan sedan optimala konstruktioner tas fram.

 

Det går även att göra s.k. "Backsolving" för att låta GrafiCalc lösa ett problem utifrån givna parametrar där en viss egenskap skall uppnås. Tidigare har dessa funktioner endast varit möjliga i dyra system och i krångliga gränssnitt, nu är det äntligen möjligt för alla att låta datorn göra grovjobbet vid framtagande av nya modeller!

 

I exemplet till höger ser vi den optimala radien räknas fram för att nå det önskade målet som är 1000 W. När bromsskivan har beräknats kan skissen exporteras till valfritt cadprogram för vidare modellering.

 


Alibre Part Library

De senaste veckorna har det varit problem med partkatalogen och Alibre har nu bytt leverantör till LCC Part Solutions. Inom kort kommer det nu vara deras katalogbibliotek som kan användas inne i Alibre Design Professional och Alibre Design Expert. För dig som användare är det ett klart steg framåt då LCC stödjer fler underleverantörer än Cadalog har gjort.

 

Läs mer om Part Solutions här

 


Skvaller om Alibre Design 9.0

Vi börjar förhoppningsvis att Betatesta nästa version av Alibre Design denna vecka kort och kommer fortlöpande hålla er underrättade om hur det fortskrider...

Alibre Design Xpress har blivit en stor succé bland privatpersoner, men även företagare som vill prova på en riktig solidmodellerare innan beslut fattas. Tänk på att Xpress inte kommer uppgraderas till 9.0 utan den blir "fast" i 8.2.

 


Utgående produkter hos 3DConnexion

Från och med första oktober är det inte läntre möjligt att köpa CadMan, SpaceMouse Classic eller SpaceMouse + XT. Det är nya, strängare krav på material som gör att det inte längre blir möjligt att tillverka dessa produkter. I och med detta blir det naturligtvis omöjligt att beställa CadMan och vi får tacka för den tid som varit.

 

Nu får vi se framåt och istället fokusera oss på den nya produkten, SpacePilot. Lite dyrare men faktiskt väldigt mycket bättre! Läs mer om denna lite längre ned i nyhetsbrevet.


3D CAD-SM 2005

Succén från förra året kommer åter igen gå av stapeln under tekniska mässan den 18-21 oktober. I år hoppas naturligtvis arrangörerna på ännu fler deltagare och naturligtvis vill vi hjälpa till så gott det går! Tillsammans med Alibre Inc. erbjuder vi nu följande "startpaket" för alla som är intresserade att deltaga.

 

Alla som inte har Alibre Design men vill deltaga kan registrera sig att använda Alibre Design alldeles gratis fram till och med tävlingsveckan! Kontakta info@alibre.se eller ring 021-307170 för mer information.

 

Vi bjuder på startavgiften (300 kr) om ni använder Alibre Design som cadverktyg under tävlingen!

 

Om vinnaren av tävlingen använder Alibre Design ger vi denne en licens av Alibre Design Expert inklusive ett års avtal! Värdet på detta är 16995 kr + moms!

 

 

 

 

 

 


facebook.jpg googleplus.png